Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Save the date: Lentevolleybaltoernooi voor doven en slechthorenden

Op zaterdag 16 maart 2024 wordt door Liever Sportiever, dé dovensportvereniging van Gelderland, het Lentevolleybaltoernooi georganiseerd in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Dit toernooi, dat één keer per jaar wordt gehouden, is het grootste volleybaltoernooi voor doven en slechthorenden in Nederland en heeft deelnemers uit alle hoeken van het land.

Na de succesvolle editie van 2023, waar maar liefst 56 (!) teams aan meededen, hoopt de organisatie in 2024 weer op een dag vol sport en gezelligheid! Om deel te nemen aan het toernooi is het geen vereiste om doof of slechthorend te zijn; ook mensen met een goed gehoor kunnen meedoen aan het toernooi, maar je moet wel de gebarentaal beheersen om te kunnen communiceren met de andere deelnemers.

Ook voor kinderen van 4 tot 15 jaar worden leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er onder andere een springkussen, kunnen kinderen zich laten schminken en worden er door Sportinstuif mini-toernooien georganiseerd van verschillende sporten.

Om als team deel te nemen aan het toernooi moet het team bestaan uit minimaal zes spelers, waarvan minstens twee vrouwelijke spelers. Per team wordt een inschrijfbedrag gevraagd van € 45 (t/m zondag 24 december is er een early bird-korting waarmee voor slechts € 35 euro kan worden ingeschreven). Op de website van Liever Sportief is meer informatie over het toernooi en het inschrijfformulier voor het toernooi te vinden.

Geen interesse om als deelnemer mee te doen aan het toernooi, maar lijkt het jou wel leuk om bij het toernooi betrokken te zijn? Liever Sportiever is nog op zoek naar vrijwilligers. Voor meer informatie hierover kun je mailen naar lentevrijwilligers@gmail.com.

Foto: Liever Sportiever