Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Trainers aan het woord met gebaren

  • Trainer Judo
  • Trainer Atletiek
  • Trainer Voetbal
  • Trainer Zwemmen
  • Trainer Waterpolo

Folder voor trainers

Dove en slechthorende kinderen en jongeren kunnen goed sporten en zouden dat vaak ook graag doen. Maar leuk samen sporten met horende leeftijdsgenoten is niet vanzelfsprekend. Daar zijn oplossingen voor! Je vindt tips in de folders van ‘Sporten doe je samen!’. Deze folders zijn ontwikkeld door Deelkracht.

Informatie voor sporttrainers en sportverenigingen: hoe maak je jouw sport leuk en toegankelijk voor jonge dove/slechthorende sporters? Tips voor communicatie en training geven.

Folder voor ouders & jongeren

Dove en slechthorende kinderen en jongeren kunnen goed sporten en zouden dat vaak ook graag doen. Maar leuk samen sporten met horende leeftijdsgenoten is niet vanzelfsprekend. Daar zijn oplossingen voor! Je vindt tips in de folders van ‘Sporten doe je samen!’. Deze folder is ontwikkeld door Deelkracht.

Waar kun je tegenaan lopen? Tips wat je zelf als jonge dove/slechthorende sporter of als ouder kunt doen om sporten met horende leeftijdsgenoten leuk te maken.

Folder voor dove/slechthorende jeugd

Dove en slechthorende kinderen en jongeren kunnen goed sporten en zouden dat vaak ook graag doen. Maar leuk samen sporten met horende leeftijdsgenoten is niet vanzelfsprekend. Daar zijn oplossingen voor! Je vindt tips in de folders ‘Sporten doe je samen!’. Ze zijn gemaakt door de organisatie Deelkracht.

Basisinformatie over dove/slechthorende jeugd en sport. Hoeveel wordt er gesport? Waarom is sport ook voor dove en slechthorende kinderen belangrijk? En wat kan helpen om deze kinderen mee te laten doen met sport?

Begeleiding sporters met een auditieve beperking

Wil jij door bovenstaande video ook meer leren als trainer over het begeleiden van sporters met een auditieve beperking? In de online module van Kentalis krijg je informatie over verschillende typen gehoorverlies en je beluistert fragmenten die de waarneming van dove/slechthorende mensen nabootsen. Je leert een audiogram begrijpen en krijgt praktische informatie over het bedienen en controleren van (solo-)apparatuur. De hele module duurt ongeveer 60-90 minuten. Klik hieronder op de link naar de module. 

Ook vind je hieronder do’s and don’ts over de begeleiding van kinderen en jongeren met een auditieve beperking ontwikkeld door Special Heroes.