Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer
  • Vacature: Projectcoördinator Sportparticipatie
  • Sportopleider Ine Klosters: “Goed communiceren kun je leren”
  • Atletiekunie en KNDSB werken samen aan de integratie van auditief beperkte atleten
  • Ongehoord Sportief: integratie van en kennis over sport voor mensen met een auditieve beperking
  • Stille Gym: “niet praten en tóch communiceren”

Antonio Barberio is judoleraar en eigenaar van judoschool Barberio Utrecht e.o. Ondertussen is hij met pensioen. Hij is trainer van Daniël. Voor Antonio is het helder; iedereen heeft recht op een kans om mee te sporten. Toen Daniël de eerste keer kwam meedoen, bereidde hij de groep voor op de komst van een dove jongen. Hij instrueerde de groep; dat zij hem goed moeten opvangen omdat hij onzeker is en recht heeft op een kans om mee te doen. Voor Antonio is het belangrijk dat je je kunt verplaatsen in je leerling en dat geldt voor elke leerling.

Meer tips voor de trainer? Bekijk dit eens.