Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer
  • Vacature: Projectcoördinator Sportparticipatie
  • Sportopleider Ine Klosters: “Goed communiceren kun je leren”
  • Atletiekunie en KNDSB werken samen aan de integratie van auditief beperkte atleten
  • Ongehoord Sportief: integratie van en kennis over sport voor mensen met een auditieve beperking
  • Stille Gym: “niet praten en tóch communiceren”

Paul Hos is instructeur atletiek bij atletiekvereniging Achilles in Etten-Leur. Hij is trainer van Elisha. Toen Elisha aan hem vroeg of zij als doof persoon mocht meedoen, was zijn antwoord duidelijk. Hij zei ja, want iedereen verdient een plekje en kan meesporten. Paul vond het in het begin moeilijk om een doof persoon bij alles te betrekken maar het lukte. En nu er vaak een tolk bij is, kan hij zijn aandacht beter verdelen over iedereen. De tolk helpt hem maar vooral Elisha om alles mee te krijgen. Hij ziet dat Elisha nu met meer plezier meedoet.

Meer tips voor de trainer? Bekijk dit eens.