Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer
  • Vacature: Projectcoördinator Sportparticipatie
  • Sportopleider Ine Klosters: “Goed communiceren kun je leren”
  • Atletiekunie en KNDSB werken samen aan de integratie van auditief beperkte atleten
  • Ongehoord Sportief: integratie van en kennis over sport voor mensen met een auditieve beperking
  • Stille Gym: “niet praten en tóch communiceren”

Ton Pattinama is hoofdtrainer voetbal bij sportvereniging DeltaSport in Vlaardingen. Hij is trainer van Mazin. Ton zei direct ja tegen Mazin en hij en zijn vader vroegen of hij mee mocht voetballen. Hij zegt ja tegen iedereen. Toen bleek dat Mazin slechthorend was en daar had Ton geen ervaring mee. Het was erg wennen. Ton merkte dat hij stond te schreeuwen tegen Mazin omdat hij helemaal niet reageerde. Totdat Ton zich realiseerde dat hij hem niet kon horen. Hij moest zorgen dat Mazim hem zag.  Langzamerhand went Ton aan een slechthorend teamlid en Mazin aan zijn horenden teamgenoten. Ze werken nu goed samen.

Meer tips voor de trainer? Bekijk dit eens.