Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer
  • Vacature: Projectcoördinator Sportparticipatie
  • Sportopleider Ine Klosters: “Goed communiceren kun je leren”
  • Atletiekunie en KNDSB werken samen aan de integratie van auditief beperkte atleten
  • Ongehoord Sportief: integratie van en kennis over sport voor mensen met een auditieve beperking
  • Stille Gym: “niet praten en tóch communiceren”

Paul Koster is hoofdcoach zwemmen bij zwem- en polovereniging Hieronymus in Roosendaal. Hij is trainer van Bart. Paul vind Bart een gemotiveerde en leergierige jongen. Het is fijn om hem te begeleiden. Dat hij doof is, is geen echte belemmering. Soms is er een tolk of je kijkt hem goed aan als je wat wil vertellen of je gebruikt je mobiele telefoon. Er zijn mogelijkheden genoeg om te communiceren. Bij wedstrijden moet Paul altijd even doorgeven dat Bart doof is en er een flitslicht is voor het startsignaal. Belangrijkste voor een trainer is dat hij inlevingsvermogen heeft.

Meer tips voor de trainer? Bekijk dit eens.