Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer
  • Vacature: Projectcoördinator Sportparticipatie
  • Sportopleider Ine Klosters: “Goed communiceren kun je leren”
  • Atletiekunie en KNDSB werken samen aan de integratie van auditief beperkte atleten
  • Ongehoord Sportief: integratie van en kennis over sport voor mensen met een auditieve beperking
  • Stille Gym: “niet praten en tóch communiceren”

Jurjen Holwerda is instructeur waterpolo bij de zwemvereniging ORCA in Leeuwarden. Hij is trainer van Nadine. Jurjen traint Nadine al wat jaren en in die tijd zijn er waterpolo-eigen gebaren ontstaan om met Nadine te communiceren. Dat gaat heel goed. Alleen bij wedstrijden vertelt Jurjen aan de scheidsrechters en tegenpartij dat Nadine niks hoort. Dit voorkomt dat Nadine onterecht wordt gestraft als zij het fluitje van de scheidsrechter niet hoort. Zijn advies is om goede afspraken te maken met je sporter.

Meer tips voor de trainer? Bekijk dit eens.